Seneste indlæg

Mors dag – og en vinder!

I dag er det mors dag.

Vi har i min familie altid fejret denne dag med hygge og med gaver til vores mor. I hverdagen er vi ikke altid lige gode til at værdsætte og fortælle hende, hvor meget vi holder af hende og sætter pris på alle de ting, hun gør for os, vores familier og nu vores børn. Og netop derfor Mors dag en kærkommen lejlighed til at huske os på dette.

I  år er det første gang jeg kan kalde mig mor på Mors dag. Det er vildt – og underligt – og lidt surealistisk! At jeg skulle være nogens mor! Jeg kan indimellem stadig godt have svært ved at forholde mig til den nye titel……hmmmmm! På nogle  måder har man totalt overgivet sig og er og vil for altid være bundet til denne lille nye. Man vil elske med hud og hår…… Men samtidig kæmper min indre Kristine til tider en indædt kamp for at, få lov til at være sin egen, at kunne udfolde sig og at have mulighed for indimellem ikke at skulle tage ansvar.

Indtil nu har jeg “min indre Kristine ” ikke vundet så meget som en eneste lille sejer!

Well! Jeg ved, at Nicolas ikke er vant til  at fejre dagen med hans familie. Så nu er jeg spændt på, om han vil lave en ny tradition med mig? Men mon ikke?

Han ved jo, at jeg er en lille miniteenager når det kommer til overraskelser….sååååh!

IMG_20150502_142625

Og nu til det sjove!

I dag skal jeg nemlig forhåbentlig glæde en anden mor, når jeg trækker vinderen af sidste uges Giveaway.

Nicolas har fået æren af at slynge et tilfældigt tal mellem 1 og 26 ud og han har valgt nr. 3. Det betyder at det er Stella Dea, som får lov til at vælge, hvilke af de tre KS produkter hun gerne vil have.

Så et KÆMPE stort tillykke til dig Stella! – Mon ikke du vil være sød at sende mig en mail ?

Til alle jer andre!

Tusinde tusinde tak fordi I havde lyst til at lege med og tak for fine ord, delinger og for tips og gode ideer. I må til hver en tid gerne komme med gode ideer , tanker, ris og ros omkring webshoppen og produkterne.

Ha’ en fantastisk Mors dag!

kh

Kristine

Giveaway!

IMG_20150502_142625

Forårshumør har indfundet sig!
Og i anledning af, at jeg endelig er begyndt at have lidt værkstedstid igen, at Splinten blev 8 mdr. i går og nu har knækket kravlekoden, synes jeg at det er på tide med en Kjær & Schmeling GIVEAWAY! ………

Så har du lyst til at være med i lodtrækningen om en af de tre ting på billedet, så

1.  Læg en kommentar om hvilke af dem, du gerne vil have,

2. DEL billedet  på din blog, på Facebook eller instagram ( HUSK at tagge mig, så jeg kan se, at I har delt. # kjaerogschmeling på Instagram eller FB  eller  #kristine kjær Schmeling  også på FB  – og fortæl mig hvor)

———————————————————————————————————–
Og hvis du vil gøre mig ekstra glad, så fortæl mig, hvis I synes, at der er noget, jeg mangler i webshoppen www.kjrschmeling.bigcartel.com.……..


Jeg trækker vinderen søndag d. 10 maj på Mors Dag ….. Håber I har lyst til at være med?

Pandekagesøndag!

image

Det  var  ikke planlagt  at  dagen skulle  gå  hen  og  blive  så  hyggelig. Egentlig var  der  lagt  op til drivhus og glas arbejde for  Nicolas vedkommende  og værkstedstid og hverdagssysler for  mit  vedkommende og jo!  Det  er  da  også  hygge.  Men  bare  ikke den  slags hygge. Mere sådan en, vi  arbejder lidt  hver  for  sig  og mødes  over  en  kop  kaffe hygge dag.
Men  vi  blev  overhalet inden  om,  gjorde  vi.  Vores  gigantiske pande sprang på ryggen af os og  krævede  pandekager i rå mængder….  Så det fik den!
Nu  er vi  endt  i sofaen med  en vildt  pludrerende Splint på tæppet neden for…. Hmmmmm
Jeg  tror vi  kommer til at  slå om,  hvem  der  skal  lave  jordskokkesuppen i aften….

Pizza pizza pizza….. O mama Mia!

IMG_20150320_134145 IMG_20150320_132251

Ingen kan vist være i tvivl om, at vi elsker pizzaer. Skæve, skrå, sprøde og simple og uden sammenligning med pizzamandens kedelige, slatne og overfyldte wannabe pizzaer. Igen i denne uge var der pizza på madplanenNicolas har haft barsel og vi vidste, at tiden ville være til at der kunne tændes op i ovnen og kræses lidt ekstra om pizzaerne…..

20140803_152934

Vi ELSKER pizzaer så meget, at Nicolas sidste sommer endelig fik stampet sig til en homemade pizza stenovn. Han havde fablet om den længe og hver gang vi bagte pizzaer i den alm. ovn blev emnet igen og igen bragt op.

Hvem husker ikke de bradepandepizzaer vores mødre i sin tid bagte. En bund så tyk, at man kunne brødføde det halve Sudan og med så meget fyld, at vi i hvertfald heller aldrig skulle gå ned på det ;-) ….I dag er vi langt mere simple. Forståelsen er langsomt sneget sig ind på os. Simpelt er guld! Og i dag kan vi bage rigtig, rigtig mange pizzaer af samme eller lignende basisprodukter som dengang. Tiderne og smagene ændrer sig! Og godt for det.

IMG_20150320_132514 IMG_20150320_132246 IMG_20150320_132734 IMG_20150320_132711 IMG_20150320_132726

Min favorit for tiden er en simpel bund, et let strøg tomat, super fint slicede kartofler, enten lidt fint bacon eller chorizo og endelig mozzarella, rosmarin, en anelse basilikumesto og evt. lidt frisk ruccola….MUMS!

At vi er begyndt at bage pizzaerne i stenovnen gør SÅ meget en forskel i forhold til tidligere. Vi får nu den helt perfekte sprøde bund, pletvise bobler i dejen og en super saftige topping. Og tidsmæssigt er det jo vildt, at pizzaen er færdig på bare 3-5 minutter.

Eneste aber dabei er, at man skal starte god tid i forevejen. Optændingen og nedkølingen af stenovnen tager ca 3 timers tid fra der tændes op, til den er kølet så meget ned, at pizzaerne kan bages uden at bunden brænder med det samme. Men har du tiden, er den godt givet ud. Og har du så samtidig gjort klar til et par brød, er det endnu bedre, for de kan nu bages efter pizzaerne i timer frem. Ovnen holder nemlig varmen rigtig godt og laver de lækreste, sprøde brød, med det helt rigtige rustikke look…..mmmmm

Mon ikke det var inspiration til et lille påske eller sommer projekt? Kom bare igang! Niclas påstår det er let at lave den ;-)

ELLER!

Køb vores! Nicolas sælger den billigt nu ( for kun 1700,-). Han vil nemlig bygge en større!!!!

IMG_20150320_140509

Økologisk indkøbsforening – og bytte, bytte købmand!

PicMonkey Collage

Jeg har længe efterspurgt nogen, som kunne være interesseret i at indgå i et økologisk indkøbssamarbejde med mig og herved både spare både tid og penge på deres indkøb.

Ofte er det sådan, at vi for at finde alle de gode økologiske tilbud og den bedste kvalitet, skal i mange forskellige butikker – og alligevel kan vi ikke få alt. Min plan med denne forening er, at skabe opmærksomhed om de gode tilbud, at forsøge at få presset priserne lidt på vores dagligvarer og at finde de bedste og lækreste råvarer.

Nicolas og jeg har i en del år haft problemer med, at det økologiske kød er så dyrt, som det er. Det har når budgettet skulle hænge sammen, været det, der blev nedprioriteret. Så absolut en skam, når man gerne tænker både sundhedsmæssigt, samfundsmæssigt og til dels også dyrvelfærd ( her vil jeg lige tilføje, at økologi ikke er lig med dyrvelfærd, men at det hvis det praktiseres rigtigt, kan være det). Vi forsøger efterhånden, og specielt efter at Splinten er kommet til, at gå all-in med økologien og har nu fundet et par gårdbutikker, hvor vi har fået de lækreste produkter til en absolut fornuftig pris.

Så kan det pludselig lade sig gøre ;-)

I “foreningsbeskrivelsen” lægger jeg ligeledes op til, at vi indbyrdes kan bytte eller handle ressourcer. Har én fx æg eller tomater og vil bytte for én andens hjemmebagte rugbrød, vil det efter min mening være bindegalt ikke at gøre det. Ofte er det sådan, at vi miniproducenter ikke har det økologisk stempel og herved ikke kan sælge vores produkter, som værende økologiske og derfor kan brænder inde med rigtig meget af nogle ting.  I mine øjne er disse hjemmeavlede, ikke sprøjtede og økologisk fodrede produkter, lige så fine og ofte også bedre end de, du kan finde i butikkerne og så ved vi nu “hvem, hvad og hvor “, om det vi spiser.

……..Jeg kunne snakke meget om dette emne og vil formodentlig også komme ind på det igen og igen. Men for nu vil jeg bare høre jer der ude om I skulle ligge inde med gode tips, ideer, tanker og muligheder, som jeg ikke har tænkt. Jeg er endnu totalt novice og kan sagtens bruge en masse input. Så skyd løs fra hoften og gør mig klogere ……

Ps. Jeg har inviteret et par stykker til vores lilleforening. Men skulle du være interesseret og bor i nærheden ( det er en nødvendighed, da du selv skal kunne hente dine varer her hos os), så er du velkommen til at være med.

Kh

Kristine

Jo jo! Jeg vil os det godt!

IMG_20150321_113437

I denne uge lykkedes det endelig at få næste uges madplan klar og parat før søndag aften….Fedt! Så kan Splinten og jeg få handlet i morgen.

Vores store projekt for næste uge vil helt sikkert blive anden til lørdag og søndag. Lige pt har vi tre økologiske ænder liggende i fryseren (jeg hamstrede for vildt en dag, de var på tilbud). Planen er, at den ene skal op af fryseren allerede torsdag aften, så den kan nå at tø inden jeg skal partere den lørdag. På madplanen fremgår det, at vi skal have stegte andebryster to dage, men ikke hvad den resterende and skal bruges til…….Hvorfor nu det?  Vi går jo ikke ind for madspild, så hvad er planen?……Årsagen er såre simpelt, at den ikke skal bruges til aftensmad. I hvertfald ikke i denne uge. I stedet skal vi lave anderilette af resten mhp bl.a. lidt tapashapserier i den kommende tid.

For hvem elsker ikke tapas?

IMG_20150321_113337 IMG_20150321_113317

Vi i det lille hus på landet, er fortsat meget glade for madplanen og der er næsten gået lidt sport i at sidde sammen og finde retter. Vi er begge enige om, at efter den er blevet sat lidt i system, er vi begyndt at få meget mere afvekslende og også lidt sundere mad. Vi er ikke altid enige om finish og tilbehør. Nicolas er nemlig generelt ikke særlig god til at tingene bliver blandet alt for meget sammen. Selv om jeg gentagende gange prøver at fortælle ham, at han misser en masse smagsindtryk og helheden ved ikke at få tingen blandet sammen, stejler han fortsat, når jeg mikser salater med olier, feta, oliven og alt for mange andre smagsgiver. Lidt øv! Men jeg bliver ved at prøve……..

Vi glæder os dog begge rigtig meget til, at den brændende kærlighed på fredag skal toppes med Nicolas´egen røgede bacon…..mmmmm! Det bliver godt og vil helt sikkert spare os for en god sjat penge på madbudgettet. Bacon er nemlig det hemmelige krydderi her i huset ;-)

Er der mon nogen af jer derude, som lader jer inspirere af vores madplan eller som har gode idér til næste uges plan?

Vi får hyggeligt selskab i  aften og skal hygge med stenbidderrogn og et enkelt glas hvidvin –  åh! hvor jeg elsker at jeg kan det igen. Bare et enkelt i ny og næ….ahhhh!

Håber også, at I må have en dejlig lørdag aften ;-)

kh

Kristine

Typiske kønsroller – eller?

Egentlig synes jeg, at Nicolas og jeg har et ret godt samarbejde. Vi har ikke typiske kønsbestemte opgaver, men deles om tingene i det omfang, det er nødvendigt og fordeler lidt, som det falder mest naturligt. Det ender dog ofte med, at det er Nicolas, der mosler det meste ude og mig inde og med Splinten.

Kald det typisk! Men det er nu bare sådan det falder mest naturligt for os.

Men tro mig! Nicolas er ikke bleg for at yde sit inden for og jeg skal bestemt ikke klage på den front. Han er tager sin del og godt for det. Nogle gang har jeg nemlig mænd lidt mistænkt for at tro, at vi piger ikke laver noget, når vi ikke lige mosler rundt ude, som de gør.

Men det gør vi altså! Det er muligt, at man ikke ser det så tydeligt, som et nyt drivhus, en kæmpe stak brænde, en pizzaovn eller en fin have. Men til gengæld er det jo ikke nissen, der sørger for at deres tøj på magisk vis er vasket og lagt i skabet, at køleskabet aldrig er helt tomt, at baby ikke stinker eller at sengen ikke springer på nakken af én, når man forsøger at rejse sig fra den. Det ved Nicolas godt og han er meget flink til også at tage sin del af det her inde.

IMG_20150320_110110

IMG_20150320_110013 IMG_20150320_105906 IMG_20150320_105840

IMG_20150320_105934

Nicolas har haft barsel i den sidste uges tid og der er sket en masse herhjemme. Han har altid en masse projekter at tage sig til og i øjeblikket er det specielt drivhus, have, bacon og skinke og drejebænken, der får opmærksomheden. Det er fantastisk og jeg nyder i STOR stil ikke at være den eneste hjemme. At have nogen at dele dagen med og at at hygge om Splinten og opleve ham sammen er altså bare hyggeligt. Ugen er snart overstået og jeg glæder mig allerede til påskeugen, hvor han igen har en uges fri…..jubiiiiii

I dag har han bl.a startet røgovnen op for første gang i år. Baconen har ligget i køleskabet i saltlage de sidste tre dage og nu er den klar til røgen. Planener en koldrygning over fire dage……Uhmmmm det bliver godt.

Og når nu vi lige er ved kødprojekterne, så har jeg vist glemt at fortælle, at han også har et langtidsprojekt hængende nede i brændeskuret, har jeg ikke? Han er nemlig i gang med at lave en kæmpe spegeskinke. For et par mdr. siden blev den tørsaltet ( i en mdr) og siden har den så hængt til tørre. Det bliver mega spændende at følge den og jeg skal nok holde jer opdateret.

IMG_20150318_153040 IMG_20150318_153100 IMG_20150318_153118 IMG_20150318_153109

Nåh ja!

Og så drejebænken! Den har heller ikke holdt stille, mens han har holdt fri. Den anden dag kom der nemlig top på drivhuset. Helt hjemmegjort og helt og aldeles lige til at falde i svime over. Vi nærmer os vist efterhånden lidt River Cottage look a like herude i det lille hus på landet.

I like!

Undskyld jeg roder!

I oplever formodentlig en masse roderi og forvirrende elementer på bloggen i disse dage. Det skal jo gøre ondt, førend det gør godt, siges det????

Jeg arbejder på at få en blog, som er lidt mere mig og ikke bare et tema i wordpress. Det er skisme ikke let. Lige pt. er jeg ved at oprette en statisk forside, som kort introducerer til Splinten og CO og som kan linke videre til fx. bloggen, webshoppen, opskrift indeks (om jeg endnu ikke har fået oprettet) osv osv osv.  Jeg har endelig fundet ud af at oprette en intern side. Men det der med at lave et ekstert link direkte til K & S shoppen…….hmmmmm! Det kan jeg simpelthen ikke finde ud af. Jeg er dødforvirret og fægter i øst og i vest.

Mon nogen kan hjælpe?

Ting tager tid i vores verden lige pt. Så hav tålmodighed med mig……Ha’ en dejlig dag så længe!

kh

Kristine

Hvad vi læser!

IMG_20150317_081328

Jeg har altid læst meget. Jeg har gnasket mig igennem den ene bog efter den anden og har oftest været næsten trist, når jeg nåede til slutningen af en rigtig god bog.  Som med andre gode ting ( en god kage, en god film eller serie, en god middag eller en rigtig dejlig dag),  ønsker man ikke, at den skal slutte. Man vil bare have mere……

Lige i øjeblikket bliver det ikke til så meget læsning. Faktisk tror jeg ikke, at jeg har læst en skønlitterær bog siden sidste sommer og jeg savner det lidt efterhånden. Det at kunne sættet sig med en rigtig god bog, at kunne fordybe sig, sætte fantasien i sving og forestille sig historien……

For nu, bliver det mest til bøger, der kan inspirere og bibringe ny viden. Det er også okay! Hver ting til sin tid og jeg elsker også  den slags bøger.

Nicolas og jeg har bøger alle vegne. I soveværelset (de bliver ikke brugt så meget for tiden), på toilettet, i køkkenet og i stuen ligger der opslåede bøger, hvor vi altid lige er ved at undersøge et eller andet.

IMG_20150317_081428

IMG_20150317_075330

I øjeblikket er de mest læste bøger denne lille stak. Lidt om den økologiske baby, lidt om mad og sundhed, lidt om at lave sine egne spegepølser, en bibel om kaffe og endelig et ( i følge Nicolas) gude katalog med værktøj.

Men jeg kan altid bruge ny inspiration til godt læsestof. Så mon nogen har lyst til at fortælle, hvad de læser for tiden? Eller som har gode foreslag til, hvad jeg også burde/kunne læse?